Utryddede dyr fra 1880-og til nå

Thylasin (Pungulv eller tasmansk tiger på norsk)
Latinsk: Thylacinus cynocephalus

Thylasin (Pungulv på norsk) , også kjent som tasmansk tiger pga stripene.
Thylasin levde på en øy i Tasmania sammen med tasmanian devil, men ble jaktet til utryddelse fordi man mente den drepte husdyr. Man fikk også penger for å jakte og drepe på disse dyrene.
Man har prøvd å klone dyret ved hjelp av et foster som har vært lagret i sprit, men dette har vist seg vanskelig pga store DNA skader. Man håper likevel å en dag kunne få det til.
Last_thylacine_yawning


 

Quagga (Kvagga på norsk)
Latinsk: Equus quagga quagga

Dette dyret ligner på sebraen og fantes før i store mengder i Sør-Afrika. Den ble jaktet på for kjøttet og for pelsen. Den siste ville quaggaen ble antagelig skutt i det sene 1870, mens den siste i fangenskap døde 1883 i Artis Magistra Zoo i Amsterdam.


Dodo
Latinsk: Raphus cucullatus

Dette var en fugl som ikke kunne fly, og som levde på øyen Mauritius i Det Indiske Hav. Den hadde et veldig klumpete utseende og vingene var små i forhold til fuglen som gjerne kunne veie mer enn 20kg.
Det er mange myter som sier at dodoen ble spist av sjømenn som kom i land på øyen i det 16. århundre, men det er ingenting som kan støtte dette. Kjøttet skal uansett ha vært beskt og seigt.
Utryddingen av doden er først og fremst pga innføring av nye dyr som griser, rotterog aper som plyndret redene deres. Siden dodoene ikke var flyvedyktige, holdt de seg på bakken og var derfor et lett bytte. Også skogene menneske
ne ødela gjorde sitt siden disse skogene var dodoenes habiat. Man antar at den siste dodoen døde i 1681.


Cresent Nail-Tale Wallaby (Halvmånevallibi på norsk)
Latinsk: Onychogalea lunata

Dette dyret levde i Australia og var på størrelse med en hare. Denne var vanlig helt til 1900, men etter dette ble den mer uvanlig, mest sannsynlig pga reven. Det siste levende eksemplaret ble fanget i en dingofelle i 1927 eller 1928 og ble antatt utdødd i 1956.

 

Desert rat-kangoroo (Ørkenrottekenguru på norsk)
Latinsk: Caloprymnus campestris

Dette dyret levde nord-øst i Australia og var på størrelse med en liten kanin. Den er oppe om natten og spiser frø, og den er svært avhengig av vann.
Den ble først sett i 1841 men etter det ble den ikke sett på 90år. Den ble oppdaget igjen i 1931 av Hedley Finlayson, som fant en koloni av dem. Han studerte dem, men i 1935 var kolonien forsvunnet igjen. Det er aldri blitt bevist at disse dyreneer utdødd siden det gikk 90år man ikke fant den igjen.Stikkord:

8 kommentarer

frokenkornelia

19.09.2011 kl.20:49


Utrolig spennende og fasinerende! Tenk om de får til å klone ett av dyrene en gang i tiden!:)

frokenkornelia: Takker..=) Er utrolig fasinert av sånne ting.. Særlig av dyr de finner som man trodde var utdødd og. Men er noen dyr man ikke er helt sikker på er utdødd og. Noe jeg syns er veldig fasinerende, eg kjempehaien megalodon. Man vet rett og slett ikke om den er utdødd! Skal være et emne om den også her..=)

Chris Ola Espebu

19.02.2012 kl.04:18


Gud å kult!

eejjtt

19.02.2012 kl.08:38


Fine men merkelige dyr, bra de prøve å få dem tilbake<33

Othilie

19.02.2012 kl.10:28


Utrolig spennende tema! Viste ikke at det var så mange dyr som var utryddet, utrolig trist å tenke på egentlig. Nå må vi bare passe på at ikke fler arter blir utryddet..

Othilie: Mhm, man hører om froskearter og fuglearter hele tiden, men ikke om en hel art som er blitt utryddet.. Syns det er litt spennende

eejjtt: Mhm, liker særlig thylasin, syns den er litt søt=D

Chris Ola Espebu: mhm^^

Skriv en ny kommentar

1. Jeg besøker ikke blogger med masseproduserte meldinger som blir sendt til alle uten å egentlig ha lest innlegget. Leser generelt lite blogger, men jeg er innom mine venners blogger av og til fordi jeg er interessert i deres liv.

2. Om du vil jeg skal ta en titt på din blogg, kommer jeg bare til å gjøre det om din kommentar inspirerer meg. Om jeg blir nysgjerrig på deg, så besøker jeg din blogg. Finner jeg noe der jeg finner interessant eller jeg kan noe om, så kommenterer jeg gjerne.

3. Om du kommer med en kommentar som sier: "Fin blogg, kommenter tilbake!" så kan du være sikker på jeg ikke kommer til å besøke din blogg. Om du i tillegg skriver det på et innlegg der jeg sier jeg er lei meg, og jeg er trist, så sletter jeg kommentaren din.


4. Om du er så frekk å skriver noe sånn som: "Du skriver bra og det du skriver er interessant å lese, ta gjerne en titt på min blogg" etter det i overskriften til og med står at jeg er deprimert, at noen døde eller noe tilsvarende, så kommer jeg til å blokkere ip-adressen din. Da blir jeg faktisk sint.


5. Og til sist vil jeg si jeg mener ikke å høres sur ut eller noe, men jeg liker ikke de som kommenterer bare for å kommentere. De kan lese en fjortisblogg eller noe!=D Men jeg elsker kommentarer som svarer på innleggene mine, så er du av dem som leser og svarer på innlegget, så er du mer enn velkommen til å skrive en kommentar<3

  • Alder:

   24år

   Sted:

   Oslo

   Om meg:

   Jeg bor i Oslo sammen med katten min, og har verdens snilleste kjæreste. Min drøm er å jobbe med små barn, selv om jeg også har andre interesser jeg brenner for. Follow on Bloglovin

 • Om du trenger kontakt med meg, send meg en kommentar på bloggen, legg meg til og send en melding eller send meg en mail


Mest leste innlegg
Widgets

PRchecker.info alleoppskrifter.no bloglovin

ToppBlogg - toppliste for bloggere

www.blogglink.no


Blopp.no www.Hypersmash.com

Reklame

hits Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...